Pre-historia dun arqueólogo - García Martínez, Carlos (Portvgalia : Revista de Arqueologia do Departamento de Ciências e Técnicas do Património da FLUP, 2017)
O autor evoca os comezos do Prof. Dr. Acuña Castroviejo no mundo da Arqueoloxía a través da súa amizade, da aprendizaxe compartida e dos traballos realizados en común.