Os restos romanos existentes no solar do Pazo do Bispo de Ourense antes da súa construción - Fariña Busto, Francisco; Xusto Rodríguez, Manuel (Portvgalia : Revista de Arqueologia do Departamento de Ciências e Técnicas do Património da FLUP, 2017)
Descríbense as evidencias construtivas relacionadas coa romanización previas á edificación do Pazo do Bispo de Ourense -actual sede do Museo Arqueolóxico de Ourense no século XX-, aparecidas nas intervencións realizadas como proceso previo á súa remodelación funcional. Procúrase unha aproximación cronolóxica e interpretación funcional dos diferentes restos descubertos e os vínculos coa inmediata igrexa de San María Nai.