Monte do facho, castro ou santuario? : a campaña do 2008 e a arquitectura sacra na cultura castrexa - Suárez Otero, José (Portvgalia : Revista de Arqueologia do Departamento de Ciências e Técnicas do Património da FLUP, 2017)
Preséntase por vez primeira un grupo de estruturas arquitectónicas e manifestacións artísticas que definen e singularizan ó castro do Monte do Facho, no que ambos elementos conxuganse para dibuxar un espazo adicado a actividades de carácter ritual e/ou cultual. Unha característica que semella marcar ó castro no seu conxunto.