El Castro de Torroso (Mos, Pontevedra) - Peña Santos, Antonio de la (Trabalhos de Antropologia e Etnologia, 2020)
Relazóanse neste artigo os resultados principais das últimas excavacións no xacimento, cuia vida parece desenrolarse ó longo do século VII b.C. Os seis niveis detectados amosan a evolución da arquitectura habitacional dende os fondos de cabana de materiais perecederos hastra a clásica mampostería. As pezas de bronce de ferro indican relacións co mundo fenicio e orientalizante do Sudoeste e cos grupos tardíos de Campos de Urnas peninsulares.